Sirop din muguri de brad

Sirop din muguri de brad

În acest articol este prezentat doar modul de preparare, până la obținerea siropului mai trece ceva vreme, după o rețetă cam trei luni. După altele, mai puţin. Ca de obicei, părerile diferă.

A fost folosită o rețetă care implică macerarea mugurilor. Nu am crezut potrivit să folosesc rețetele în care siropul era preparat prin fierberea lor. Nu sunt de specialitate să afirm cu certitudine dar, probabil, prin fierbere, mugurii pierd o parte din proprietăți. De regulă se întâmplă așa. Din aceste motive am apelat la rețeta în care sunt macerați. O rețetă în acest sens se găsește aici. În rețeta amintită se folosește zahăr. Pe viitor intenționez să pregătesc și varianta cu miere.

Siropul din muguri de brad este bine să fie în farmacia noastră. Se poate consuma în cazul afecțiunilor respiratorii, precum și în caz de tuse, gripă ori răceală. Are un conținut ridicat în vitamina C. Din acest motiv se poate folosi și în cazul asteniilor și stărilor de stres (afirmă cei care se pricep).

Primul pas în obținerea siropului este să ajungem în locurile unde pot fi găsiți asemenea muguri. Iar cei culeși de mine au fost obținuți dintr-un peisaj frumos. Cum este cel de mai jos. În afară de asta, am avut și ajutoare, voiniceii mei. Sigur o să iasă siropul mai bun din acest motiv.

 

Culegerea

Mugurii au fost culeși la vremea potrivită. Nu erau nici prea mari, nici prea mici. Cum trebuiau.

Pregătirea

De fapt, siropul nu este doar din muguri de brad ci este o amestecătură de muguri de brad cu molid. Pentru preparare, se spală mugurii în mai multe ape. Se pun într-un vas de lut. Se amestecă cu o cantitate de zahăr. Aici fiecare pune cât dorește. Sunt fel și fel de recomandări. Sincer, nu am folosit o anumită cantitate, am pus după ochi. Se acoperă vasul cu un capac de lut și se pune la rece. Amestecătura o să lase lichid. Acela este siropul, se strecoară și se pune la rece.

 

Comments are closed.