Browsed by
Lună: iunie 2018

Cuţit strâmb pentru cioplit lemn

Cuţit strâmb pentru cioplit lemn

În afara ţării noastre este cunoscut cu denumirea de crooked knife. La noi, am văzut că i se mai spune și cuțit curbat. Indiferent cum îi spunem, este o unealtă care merită atenția. Este foarte util pentru cei care pleacă prin păduri, dacă au damblaua să cioplească, ca să nu stea degeaba. De regulă, este folosit pentru a netezi, la fel cum se folosește rindeaua. Ori cuțitoaia. Spre deosebire de rindea ori cuțitoaie, unde ai nevoie de un banc de lucru ori ceva în care să prinzi…

Read More Read More

Linguri din lemn pentru amestecat în oală

Linguri din lemn pentru amestecat în oală

Facerea lingurilor de lemn este la modă în domeniul bushcraft, survival etc. O simplă căutare pe internet poate lămuri acest aspect. Sunt o multitudine de materiale. În toate limbile. Nu-mi prea plac multe dintre acele materiale. Nu am văzut unul singur să-i meargă mâinile cum îi merg cetățeanului român din materialul de aici. Filmul începe la minutul 3.09. Și când te gândești că este pus pe internet de un străin … Specific acestui material, cum am menționat și în articolul bol…

Read More Read More

Ciorbă de pește

Ciorbă de pește

  Așa cum am mai scris și în alt articol, cel care este preocupat de traiul în natură trebuie să știe să gătească. Pentru că suntem amatori de pește, am decis să facem ciorbă de pește (nu este prima, au mai fost). Rețeta, după o carte veche. Simplă, fără prea multe farafastâcuri. Ingrediente Cap și coadă de somn, 2 scrumbii, 1 caras, 1 ceapă mare, 2 morcovi, 1 păstârnac, 2 linguri de orez, 5 cartofi, piper, cimbru, sare, bulion. Unelte…

Read More Read More

Istoria pădurii românești

Istoria pădurii românești

Titlul articolului este dat de o carte. Titlul complet al acesteia este Istoria pădurii românești din cele mai vechi timpuri până astăzi. Scrisă de Constantin C. Giurescu. Tipărită la editura Ceres, în 1976. Cumpărată de la un anticariat cu 15 lei. Poate fi găsită și în format electronic aici. Consider că merită atenția pasionaților de natură și ar trebui să fie în biblioteca noastră. În lucrare, problema pădurii românești este tratată amănunțit. Din preistorie până în anul în care a fost scrisă…

Read More Read More