Ciuperci uscate

Ciuperci uscate

Omului ce are drept pasiune traiul sub cerul liber îi e bine să cunoască ce-i este folositor din natură. Mai ales ce poate fi folosit drept hrană. Un aspect deosebit de interesant este cel al ciupercilor.

Ciupercile uscate din acest articol sunt denumite trâmbița piticului. Denumirea științifică este Craterellus cornucopioides. Mai multe informații se pot vedea aici și aici.

Foarte gutoasă este mâncarea în care au fost puse astfel de ciuperci. Pentru uscare au fost parcurse următoarele etape:

1.Prima etapă este cea a culegerii. Dacă nu culegi însă vrei să mănânci … cumperi. Și sunt cam scumpe. Acum, la momentul scrierii acestuie articol, un kilogram de ciuperci uscate de astfel de soi ajunge la 250 de lei. Iar 50 de grame costă 15 lei.

2. Curățarea. Acum ciupercile au fost curățate de resturi vegetale și de pământ. Nu au fost spălate.

3. Uscarea. Peste zi au fost expuse la soare, pe prispa casei.

Noaptea, pentru a scurta procesul de uscare, au fost puse pe sobă, într-o tavă.

Tava nu a fost fost așezată direct pe sobă. Să nu se prăjească ciupercile. Pentru a evita asta, a fost pusă pe două bucăți de lemn, după cum se poate vedea mai jos.

După două nopți procesul de uscare a fost încheiat. Și în felul avem ce pune în ciorbă. Nu e o cantitate mare, dar e ceva. Însă alt lucru e mai important. Faptul că am mai dobândit, exersat deprinderi.

Comments are closed.