Teslă primitivă

Teslă primitivă

Acesta este un alt lucru pe care vroiam de multă vreme să îl fac. Fascinația pentru oamenii primitivi, care m-a însoțit mereu, a stat la baza unei asemenea încercări. Care a fost o reușită (cred eu).  La momentul publicării articolului, tesla are deja câteva luni de când este făcută. Din vară.

Nu sunt nici de departe singurul care a încercat asta. De fapt, este plin internetul cu imagini cu o asemenea teslă. Dacă se caută pe internet elbow adze, se poate observa cu ușurință acest aspect.

Pana de metal

Este confecționată dintr-o bucată de pilă găsită într-o curte. A fost tăiată și ascuțită cu polizorul unghiular.

Coada de lemn

Este confecționată din lemn de frasin. A fost luat dintr-o pădure, din doborâturi. Cred că erau căzute în urma zăpezilor abundente din iarna trecută. Nu a fost pe sol bucata luată. Lemnul era foarte uscat. Cam greu de prelucrat. Pentru lucru, a fost folosit un ferăstrău, rașpel, cuțit strâmb și un toporaș. Finisarea a fost făcută cu șmirghel.

 

Legătura

Este din piele crudă. Provine din … os de ros pentru câini cumpărat de la un magazin pentru animale. Pusă în apă pentru înmuiere. După ce a devenit flexibilă, cu ajutorul unei foarfeci a fost tăiată (în mod circular) de maniera  în care să ne iasă o panglică ce a fost folosită pentru atașarea penei de metal la coada de lemn.

 

Rezultatul

După uscare, pielea se întărește și strânge surprinzător de puternic ținând pana de metal în loc. Chiar se poate folosi dar nu se poate compara cu o teslă precum cele din zilele noastre.

 

 

Comments are closed.