Suport pentru cutia de chibrituri

Suport pentru cutia de chibrituri

Acest articol, privind chibriturile, se adresează mai ales nostalgicilor. Nu am prea mai văzut să fie folosite. Astăzi, brichetele sunt utilizate cel mai des. Deși sunt la prețuri mici, chiar și cele care au o calitate mai bună, și sunt mai ușor de folosit, de aprins focul, cred că chibriturile au locul lor în trusa celui care iese în natură. Desigur, și brichetele sunt utile. Gusturile nu se discută. Avantajul chibriturilor este că sunt un mijloc foarte ieftin de aprindere a focului. De asemenea, la ele nu prea are ce să se strice. Umezeala este marele pericol la adresa lor. Bricheta, prin construcția ei, are mai multe componente iar probabilitatea ca ceva să nu funcționeze  este mai mare. Depinde și de calitatea brichetei, condițiile în care a fost păstrată ori cele din teren etc.
Eu port și chibrituri. Sunt obișnuit. Am fost fumător și eram nevoit să le folosesc. Înainte de 1990, cât și o perioadă după aceea, cel care avea brichetă era jupân. Noi, ceilalți, aprindeam țigările cu chibritul. Din experiență pot spune că mereu se turtea în buzunar cutia. Scăpăriciul (suprafața de frecare de pe cutie) se deforma și era mai greu să aprinzi ori se pierdeau bețele de chibrit.
Consider că un accesoriu precum suportul de cutie este util pentru cei care vor să poarte chibrituri. Prima dată în viața mea când am văzut unul, a fost în copilărie, la un cioban. Era foarte mândru de el. Încă de atunci am învățat să mă iau după cei care trăiesc sub cerul liber.
În zilele noastre, am observat că se recomandă purtarea chibriturilor într-un recipient (de regulă, de plastic sau metal prevăzut cu un dop ce se înșurubează) pentru a le feri de umezeală. Este un lucru bun dacă avem așa ceva. Probleme pot apărea, dacă se poartă chibriturile doar astfel. Vom constata că atunci când se folosesc de mai multe ori în aceeași zi, ori nu se aprinde focul de la primul chibrit, este sâcâitor să le scoți de fiecare dată din recipient. Cu ajutorul suportului cutia poate fi purtată în buzunar. Ocupă un spațiu mic și se pot folosi chibriturile repede.
Prețurile suporturilor sunt modice. Au fost cumpărate de pe internet. Sunt două deoarece la noi, pe piață, sunt două tipuri de cutii de chibrituri: una mai mare și una mai mică (o constatare deosebit de inteligentă).


Remarcă
Treaba cu inscripția de pe suportul de cutie este discutabilă :). Așa este construit, n-are legătură cu mine. Dacă în trecut mă socoteam sau încercam să trec drept rebel, astăzi mă consider banal.

Comments are closed.