Browsed by
Lună: decembrie 2018

Pescăria și pescuitul în România

Pescăria și pescuitul în România

Titlul articolului este dat de titlul unei lucrări scrise de Grigore Antipa. Se poate găsi în format electronic aici. Fotografia în care apare lucrarea a fost luată de pe https://www.okazii.ro/pescaria-si-pescuitul-in-romania-cu-403-figuri-in-text-si-75-grigore-antipa-153752-a166637567. Consider că și această lucrare este bine să fie în biblioteca iubitorilor de natură. În anumite lucrări care tratează problema supraviețuirii, se recomandă, ca în astfel de situații să ne îndreptăm spre apă. De ce? Este vorba de resurse. Acolo sunt mai multe. Apă de băut (nu întotdeauna), probabilitate mai ridicată…

Read More Read More

Tocană de cartofi cu carne la pirostrii

Tocană de cartofi cu carne la pirostrii

În diverse publicații, se afirmă că gătitul oferă mai multe avantaje. Se pot găsi mai multe opinii privind prepararea mâncării acasă (una se poate găsi aici). Poate fi mai sănătos. Și, cam au dreptate. O grămadă dintre noi au pățit-o (chiar de mai multe ori) după ce au mâncat în oraș. Fel și fel de probleme de ordin digestiv. În afară de asta, se controlează ce se pune în mâncare, cantitatea de sare etc. Iar dacă mai punem la socoteală și tot felul de…

Read More Read More

Coadă pentru topor, făcută manual

Coadă pentru topor, făcută manual

Coada făcută de mine este din lemn de salcâm. Acest arbore pare a fi de aici, e comun. Dar nu este. A fost introdus în Europa. Locul său de origine este America de Nord. Se pot vedea mai multe despre el aici. La ţară, în zona de unde mă trag, cozile uneltelor se făceau din lemn de salcâm. Este un lemn elastic, dur şi trainic. Înainte de introducerea acestui arbore, cozile se făceau din alte esenţe. Cele din alte materiale decât lemnul,…

Read More Read More

Obleți uscați

Obleți uscați

Când se caută pe internet informaţii legate de acest domeniu (traiul în natură, îi spun eu), se poate observa că lucrurile au ajuns departe. Şi, de multe ori, foarte încâlcite. Astfel, putem vedea că se discută despre outdoor skills, survival skills, (alții fac diferență între wilderness survival și urban survival), long term survival skilss, bushcraft, prepping, primitive skills ş.a.m.d.. Și, poate, lista nu e completă. O opinie în ce privește diferența între survival și buschraft se poate găsi aici. Treaba lor! Să-i lăsăm…

Read More Read More